Jeg overtok som kommuneoverlege etter Kjell Nysveen 1. juni. Før det har jeg jobbet to år som lege i Kvænangen.

Jeg er oppvokst i Alta, og jobbet i Alta i 21 år fra 1998. Jeg kom dit som turnuslege, fortsatte som fastlege, før jeg i 13 årene jobbet som kommuneoverlege i helseadministrasjonen i Alta. Jeg har som nevnt jobbet i Burfjord fra 1. juni 2019, så jeg kjenner helsevesenet, kommunen, geografien og pasientene ganske godt. I tillegg til å være fastlege har jeg hatt sykestua og sykehjemmet på Gargo som mitt ansvarsområde.

I tillegg til at jeg er fastlege og snart spesialist i allmennmedisin, er jeg godkjent spesialist i samfunnsmedisin.

Jeg blir fortsatt boende i Alta der jeg har hus og barn, men er selvsagt i Kvænangen en del i forbindelse med legevakter og andre behov. I tillegg har jeg kjøpt et fritidshus i kommunen som jeg bruker en del. Det blir 2-4 turer mellom Alta og Burfjord hver uke, men gode veier og lite trafikk gjør pendlinga overkommelig.

Jeg har vært engasjert i det lokale idrettslaget i Alta, men mest av alt har jeg vært engasjert av fugl - og spesielt rovfugl. Vi er en liten gruppe som har fulgt bestanden og hekkeresultatene til jaktfalken i ca 35 år. Vi deltar også i internasjonalt forskningssamarbeid på falk. I tillegg følger vi kongeørna, vandrefalken og hønsehauken i området vårt ganske tett. Kvænangen har hittil vært et ganske ubeskrevet blad for meg med tanke på rovfugler, men jeg har vært en del på tur her, og har begynt å få en oversikt over det rike fuglelivet i kommunen.

Som kommuneoverlege ønsker jeg å fortsette å utvikle den gode helsetjenesten Kvænangen har. Som en av de kommunene som er lengst fra sykehus i Norge er Kvænangen avhengig av en god beredskap, og gode tjenester i alle ledd. Heldigvis utvikler helsetjenestene seg, og selv om mye er veldig bra her så er det alltid noe som kan bli bedre.

Nå gleder jeg meg til at vi, forhåpentligvis i løpet av noen måneder, blir kvitt koronapandemien og kommer tilbake til en slags «ny normal».  Etter halvannet år med veldig bra innsats fra innbyggere, kommunen og helsepersonell ser det foreløpig veldig lovende ut. Kanskje klarer vi virkelig å gå gjennom hele pandemien uten smitte i Kvænangen?! Kryss fingrene og bank i bordet!