Utdeles for åttende gang – denne gang i Frivillighetens år!

For åttende året på rad skal en ildsjel som står på for friluftslivet i Troms hedres. Prisen ble etablert i forbindelse med Friluftslivets år i 2015 med Jan Arne Haugland fra Skånland som første vinner. I 2016 gikk prisen til Brith Sørensen fra Torsken og i 2017 stakk Monica Mikalsen fra Tromsø av med topplasseringen. Mikalsen ble også finalist i den nasjonale ildsjelkåringen i 2018.   I 2018 ble Olderdalen jeger og fiskerforening tildelt prisen som første organisasjon i prisens relativt korte historie og 2019 gikk prisen til Vestre Storfjord Lysløypelag! I koronaåret 2020 fikk Mari Kiil i Reinrosa 4H pris og i 2021 fikk Eidevannet Vel velfortjent pris for sitt arbeid.

Nå ønsker de fire friluftsrådene og Forum for natur og friluftsliv i Troms å gjøre stas på nok en viktig ildsjel for friluftslivet i fylket. Når kommunene og friluftslivets organisasjoner møtes til den årlige friluftlivssamlingen i november, vil Friluftslivets ildsjelpris bli både i Troms og Finnmark og siden det er frivillighetens år er det litt ekstra stas å dele den ut. Christine Myrseth som er koordinator i FNF Troms oppfordrer folk i fylket til å foreslå kandidater.


Ønsker forslag

- Vi er på jakt etter personer og organisasjoner som har gjort en betydelig og verdifull innsats for friluftslivet i sitt lokalmiljø. I tillegg til å verdsette den jobben som har vært gjort ønsker vi at prisen skal være en inspirasjon til videre innsats for friluftslivet i sitt nærmiljø og vi håper folk tenker bredt om hvem de nominerer. FNF Troms og friluftsrådene ser at friluftslivets møteplasser og muligheten til å være aktiv i naturen er en veldig viktig verdi i vårt samfunn- og med stor betydning for folkehelsen.

Vi er på jakt etter gode kandidater og håper derfor mange vil være med og foreslå hvem som bør få prisen i 2022. Friluftslivets ildsjelpris vil bli søkt utdelt hvert år fram til neste Friluftslivets år, som blir i 2025. I tillegg til FNF Troms består juryen av personer fra de fire friluftsrådene i gamle Troms fylke.

 

Synliggjør frivilligheten

- Det gjøres utrolig mye bra arbeid i mange lokalmiljø og kommuner. Ved å dele ut Friluftslivets ildsjelpris ønsker vi å synliggjøre og hedre den store, frivillige innsatsen som legges ned i hele fylket, den kan vi aldri ta for gitt! Det er mange som bidrar med aktiviteter, tilrettelegging og naturglede, så det å finne gode kandidater blir neppe noe problem. Som tidligere år tror jeg juryen vil få en krevende jobb med å velge ut den beste kandidaten, avslutter Christine Myrseth i FNF Troms.

Friluftssamlingen har i flere år vært et samarbeid mellom fylkeskommunen, friluftsrådene og FNF Troms- og det blir veldig artig å dele ut prisene i år til en ildsjel i henholdsvis Finnmark og Troms!

 

Forslag til kandidater med kort begrunnelse sendes til troms@fnf-nett.no innen 1. oktober.

Mer informasjon om prisen finner du på: https://fnf-nett.no/troms/vi-karer-friluftslivets-ildsjelpris-2022/