Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Trafikksikkerhetsplan 2003 - 2012

Gjeldende Trafikksikkerhetsplan

Trafikksikkerhetsplan 2003 - 2012

 

Ved utarbeidelse av denne trafikksikkerhetsplanen samarbeider Gáivuotna/ Kåfjord kommune med Nordreisa og Kvænangen kommuner. Planen er todelt; en felles strategiplan og en kommunal handlingsplan. Strategiplanen gjelder for 10 år, og inneholder blant annet målsettinger og satsingsområder for trafikksikkerhetsarbeidet. Den kommunale handlingsplanen gjelder for et år av gangen og inneholder konkrete tiltak som planlegges realisert i planperioden. 

I h.h.t. statistikkene skjer de alvorligste ulykker langs hovedveiene som E6, riks- og fylkeskommunale veier. De viktigste oppgavene for bedre trafikksikkerhet berører derfor andre ansvarsområder og budsjettposter enn det kommunene besitter. 

Hovedfokus for kommunene blir derfor å øke trykket mot ansvarlige myndigheter for større bevilgninger til trafikksikkerhetsarbeidet. Holdningsskapende arbeid og adferd i trafikken bør vies særlig oppmerksomhet. Hovedveiene er ikke bare en fordel for lokalmiljøet, de er også en betydelig økonomisk belastning for kommunene og ikke minst sikkerhetsmessig belastning for den lokale befolkning på grunn av stor trafikk. 

For å lykkes i trafikksikkerhetsarbeidet er det viktig at tiltak blir samordnet og koordinert. Det er derfor lagt opp til at det hver høst arrangeres en trafikksikkerhetskonferanse (TIF – Trafikksikkerhet i fokus) med personer fra de tre samarbeidende kommuner i Nord Troms, Statens vegvesen, Politiet og andre som jobber med/har ansvar for trafikksikkerhetsarbeidet. På konferansen planlegges hvilke tiltak som skal gjennomføres det påfølgende år, samt ansvarlige for gjennomføringen.

Skal planen fungere etter intensjonene er det nødvendig at de ansvarlige er villig til å gjennomføre tiltakene innenfor rammer angitt i handlingsplanen. 
Det er satt opp hovedansvarlig for gjennomføring av tiltakene. Gjennom høringsrunder uttaler aktørene seg til tiltakene, og å sier seg villig til å utføre dem. Handlingsplanen betraktes derfor som en ”kontrakt” for gjennomføring av tiltakene.

Mål og satsingsområder I “Trafikksikkerhetsplan 2003 - 2012 for Kvænangen, Nordreisa og Kåfjord kommune”; Strategidelen, er det vedtatt 1 overordnet mål, 3 delmål og 12 satsingsområder i henhold til figuren nedenfor:

 

Bedre trafikksikkerhet for alle

 

I handlingsplanen for 2003 er følgende satsingsområder prioritert:  Skolebarn og ungdom  Ubeskyttede trafikanter  Utforkjørings- og møteulykker  Interkommunalt trafikksikkerhetsarbeid  Annet Handlingsplanen oppgraderes årlig

Høringsperioden er avsluttet. Det er derfor ikke lenger mulig å gi uttalelse på denne planen.

Send skjult innspel

Din høringsuttale til planen blir registrert i kommunen sitt sak- og arkivsystem. Meldingen blir ikke publisert.

Trafikk