Her kan du lese mer om Amnesty International og Operasjon Dagsverk

Malin Sollund Jacobsen og Eirik Pedersen hadde sin OD-dag sammen med ordfører Eirik Losnegaard Mevik. Dette hadde de valgt på grunn av at de syntes det ville være spennende å følge ordføreren en hel arbeidsdag for å få vite litt mer om hana oppgaver. De var litt spent på hva dagen ville bringe, men møtte opp med et åpent sinn. I løpet av dagen har de fått studert litt ulike bussruter i forhold til hvilke alternativer blant annet flyktningene har for å komme seg på turer til Burfjord eller Alta. De har også vært ute på Storeng på akuttmottaket der og de kan forsikre oss om at flyktningene er veldig hyggelige folk, det er god stemning der og de har det greit. Det er godt å vite.

På spørsmål om de kan tenke seg å engang engasjere seg i politikken, så kommer det et forsiktig "Kanskje" fra begge to.

Mina Henriksen og Amanda Jørgensen hadde sin OD-dag på kommunekassa. Dette hadde de valgt på grunn av at de har tidligere arbeidet her i arbeidsuka og de synes det er en helt grei jobb. Da vi møtte dem så hadde de en svær makuleringsjobb som de straks var ferdige med. Kanskje noen mener at å stå ved makuleringsmaskinen kan bli litt ensformig, men Mina og Amanda var godt fornøyd med denne jobben, - her kunne de snakke med hverandre mens de arbeidet, de traff på mange hyggelige mennesker som slo av en prat mens de gikk forbi i gangen, og jentene synes det var  morsomt og egentlig greit nok. De hadde frihet under ansvar og hadde oppgaver som de skulle gjennomføre i løpet av dagen.

Alle elevene  synes at OD-dagen er et flott tiltak. De er glade for å kunne hjelpe andre og de synes det er spennende at deres innsats gir midler til en god sak for andre som ikke er like heldige som unge her i landet.

Eirik-Nilsen-Eirik-Losnegaard-mevik-og-Malin-Sollund-Jacobsen.jpg

Eirik Pedersen, Eirik Losnegaard Mevik og Malin Sollund Jacobsen

Mina-Henriksen-og-Amanda-Jørgensen.jpg

Mina Henriksen og Amanda Jørgensen