Kvænangen ligger lengst nordøst i Troms på grensa til Finnmark. Flyplassen i Alta ligger 100 km unna med direktefly til Oslo flere ganger daglig. Man kan starte fra Kvænangen og gå om bord på flyet 2 timer senere, flytid til Oslo er 1 time 50 min. Det er også småflyplass i Sørkjosen 75 km unna. E6 går gjennom kommunen. Det er 320 km til Tromsø, som er lokal- og universitetssykehus. Vi bruker også Hammerfest sykehus 250 km unna. Innleggelse av pasienter skjer med bil, fly eller helikopter.
Kommunen har nå 3 faste legestillinger pluss stilling for turnuslege.                                  
Kjell Nysveen er kommunelege 1 og har vært her i vel 20 år. Nils Johan Ribe er lege II og har vært i 13 år. Vi går nå 3-4-delte vakter med oftest svært rolige vakter. Det er god backup med bakvakt for turnuslegen. Vi har sykestue samt lokalt røntgenapparat. Sykestua kan brukes til observasjon og behandling av enklere tilstander. Ambulansefolkene er dyktige med lang erfaring og gode å ha i akutte situasjoner.
Kvænangen er et eldorado om man har interesse for friluftsliv. På vinteren kan man velge mellom trening i lysløpe, off-piste kjøring, skiturer i uberørt natur eller kjøre snøscooter mange mil innover fjellet i offisielle løyper hvor man kan leie scooterforeningens hytte eller ligge i telt eller lavvo og fiske på isen. På sommeren kan man vandre i fjellet, gå de 5 toppturene i kommunen eller merkede stier langs fjordene. Det er masse fiskevann på fjellet med røye eller ørret og på høsten er kommunen attraktiv for rypejegere. Eller man kan komme seg på sjøen og fiske eller bre-vandre på Øksfjordjøkelen.
Om noe av dette vekker interesse, kan dere ringe til Kjell Nysveen på tlf 95150804 eller kontakte legekontoret på nr 77779000. Her er noen bilder fra naturen vår.