Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
kulturskolekonsert

Søk om plass i Kulturskolen for skoleåret 2019/2020

Du kan søke elektronisk HER . Du kan også søke via papirskjema HER som du skriver ut, fyller opplysninger på og leverer inn til Servicekontoret. Har du spørsmål så kan du kontakte rektor Rita Boberg Pedersen på e-post: rita.b.pedersen@kvanangen.kommune .no  eller på telefon: 40405628. Kulturskolen i Kvænangen har et bredt og allsidig tilbud som bør treffe de aller fleste. Alle må søke på nytt om skoleplass hvert skoleår. Vi ønsker alle nåværende elever velkommen tilbake til høsten, og alle nye elever ser vi fram til å bli kjent med. Spesielt ønsker vi at ungdom blir med på kulturskoleaktivitetene, f.eks at du som er ungdomsskoleelev blir med på ungdomsteater, ungdomskor og også de ulike musikkaktivitetene. Søknadsfrist er 15. august. 

minstemme-logo

Denne nettressursen bør alle bli litt kjent med

Denne nettressursen www.minstemme.no er faktisk veldig bra. Her er mye som kan brukes i skolesammenheng, og i arbeid mot barn og unge generelt. Det finnes mye under denne linken, - ta for eksempel en titt og bruk den: http://www.minstemme.no/faglige-ressurser/tule_sisala - lenke til en film med innblikk i historikk om kvener/norskfinner.Men her kan du få vite mer om mange ulike tema som passer for alle fra 1. klasse til VG3. Eksempler på tema er Grunnloven, Demokrati, Samefolket, nasjonale minoriteter, Makt, Menneskerettigheter, 17. mai, Medvirkning, Frihet, Rettferdighet, Likestilling, Valg, - og det er også noen konkurranser. Det er også tilpasset alle fag. Et nettsted dere vil få mye glede av.

1-oppdager-eier-forside

Kulturskolekveld våren 2016

Kulturskolens elever har hatt kulturskolekveld for publikum på Flerbrukshuset, der de viste fram noe av det som de har holdt på med i vårsemesteret. De som deltok var barneteater 1.-3.klasse, mellomgruppa teater 4.-7.klasse, barnekoret, KULMAT, billedverksted, gitar nybegynner, trompet nybegynenre og viderekommet, og også voksenkoret Simalango. Inni artikkelen kan du se bilder fra forestillingen.

Yeah vi er klare_200x150

Korpselever er klare til 17.mai

I går var det litt uteøving til korpsspilling på 17.mai. Trompet/kornettelevene Monica, Vilje, Viktoria, Maiken og Sigrid er nå klare for å spille i to tog på 17. mai (se bildene i artikkelen). Vi manglet Caroline, Mie og Sunniva i går, men de er nok klare til den store nasjonaldagen. I korpset spiller det åtte kulturskoleelever på trompet/kornett. Noen har spilt en god del, mens andre er helt ferske og har sin første gang som de skal ut og spille og marsjere i 17. mai togene i Kvænangen. Om noen lurte så er det faktisk ganske så vanskelig å marsjere, spille og se på noter samtidig som man må passe på å ikke gå for fort eller for sakte, gå i takt, ikke bli distrahert av andre ting som skjer, osv. Bare det å lære seg å spille på slike instrumenter tar lang tid. Noter skal læres og man bør også holde riktig takt og det bør forhåpentligvis komme riktige toner ut. Man skal h god kondis og friske lunger for å spille blåseinstrumenter i korps, for det er en del luft som skal blåses gjennom instrumentene for å få til alle marsjene og nasjonalsangene.  Så det er en ting å si: Disse folkene her gjør en kjempejobb! Når det gjelder spilling i togene på 17. mai, så vil disse trompet/kornettelevene få hjelp av voksne  korpsspillere til å lage den rette nasjonaldagsstemningen. Hurra for 17. mai!