Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline
16. mars kl. 13:00

Samleside om Koronaviruset

Les mer clear
Kommunevåpen-Kvænangen-Blåk

Kvænangens befolkning har talt: "Vi ønsker at Kvænangen skal bestå som egen kommune i fremtiden"

Opptellingen etter den rådgivende folkeavstemminga i dag onsdag 25.mai 2016 er nå klar, - og resultatet ble nok som forventet; - 92,2 % av Kvænangens befolkning som stemte, vil at Kvænangen kommune skal bestå som egen kommune nå og i fremtiden!  Det var 7,2 % av de som stemte som ville at vi skulle bli del av en annen kommune, og 0,4 % av velgerne stemte blankt. Av de som svarte på spørsmål 2 ønsket 61,4 % å gå mot Finnmark (Alta og Loppa), og 38,5 % ønsket seg mot Nord-Troms. Spørsmål 2 lød slik: "Dersom Kvænangen kommune vil eller må slå seg sammen med andre kommuner, hvilket alternativ vil du foretrekke? Alta og Loppa kommuner, eller Nordreisa, Skjervøy og Kåfjord kommuner." Valgdeltakelsen var på  60,8 %.

Kommunevåpen-Kvænangen-Blåk
Puslespill-kommunereform

Oppsummering av folkemøtet 3. mai - Kommunereformen

Om lag åtti personer var tilstede på folkemøtet som Kvænangen kommune arrangerte 3. mai på kommunehuset i Burfjord. Mariell Toven fra PwC orienterte om selskapets arbeid med de to rapportene som berører Kvænangen. Ordfører Eirik Losnegaard Mevik oppsummerte debatten og orienterte om veien videre. Det ble særlig fremhevet at stor valgdeltakelse i folkeavstemningen 25.mai er viktig. Bakgrunnen for reformen, rapportene og arbeidet så langt ligger på vår hjemmeside under fanen "Aktuelt" i venstre kolonne og underpunktet "Kommunereform". Enkeltrapportene som det ble orientert om under dette folkemøtet kan du se inni denne artikkelen.

møtebilde

Folkemøte om kommunereformen tirsdag 3.mai

Det holdes folkeavstemning om kommunereformen 25.mai. For å gi bedre informasjon og anledning til å gjøre seg opp en mening, holdes det folkemøte på kommunehuset i Burfjord tirsdag 3.mai kl. 18.00. Artikler om arbeidet med reformen,  rapporter og vedtak i Kvænangen kommune finner du inni artikkelen.