Status per 17.03.2020 kl 20:00
Antall smitta: 0
Antall negative: 3

Det er flere som er testet og vi venter på svar.
 

Først av alt!

Stopp opp et lite øyeblikk.
Send en tanke og takk til alle som nå står på døgnet rundt.
En særlig takk til alle innen helse og omsorg som jobber dag og natt, overtid og er virkelighetens superhelter. De står på for at vi alle skal føle oss trygge.
Takk til deg som overholder bestemmelsene satt av myndighetene; du er en skikkelig hverdagshelt!
Dette er èn for alle, alle for èn! 
Fortsett den fantastiske jobben, gode Kvænangsværinger!

Hva skjer dersom noen av testene viser at en Kvænangsværing har koronaviruset?

Kriseledelsen jobber ut fra at det bare er et tidsspørsmål før den første i kvænangen får påvist korona smitte. Det er altså helt i henhold til planen, men det vil gi betydelige utfordringer. Særlig dersom det er sentrale personer innenfor helse og omsorg. Som nevnt overfor er dette noe kriseledelsen venter at vil skje i nærmeste framtid. Det er altså ingen grunn til panikk om noen er smittet, men det kan bli ekstra viktig at vi følger rådene og stiller opp for hverandre.  

Kan jeg gå i butikken mens jeg er i karantene?

FHI har opplyst at det ikke er forbudt å gå på butikken dersom man ikke har andre muligheter. Ingen i Kvænangen behøver å gå i butikken mens de er i karantene. Send en e-post til frivilligkorona@kvanangen.kommune.no, eller ta kontakt med servicekontoret dersom du har behov for hjelp. Vi har frivillige som stiller opp for de som er i karantene. 

Hvor finner jeg informasjon fra kommunen?

En rekke av kommunens avdelinger har lagt ut oppdatert informasjon.  Følg lenka her for å finne Informasjon fra kommunale avdelinger

Kan vi komme til Kvænangen på påskeferie?

Kommunen får spørsmål om det er greit å komme på påskeferie til Kvænangen. Så lenge tiltakene for bekjempelse av koronaviruset står (og de varer nok i alle fall til over påska) er det ikke greit å reise på påskeferie. Reiser som ikke er helt nødvendig bør sløyfes. Dette synes vi selvfølgelig er veldig leit. Vi er glad i både våre innbyggere og ferie/fritidsgjester, men livene til de av våre innbyggere i risikogruppene er viktigst av alt. 

 

Husk god hånhygiene!

Med vennlig hilsen 

Kriseledelsen i Kvænangen kommune

 

hygieneplakat_smitte_koronavirus.jpg