Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline
16. mars kl. 13:00

Samleside om Koronaviruset

Les mer clear
Gapahuk-forside

Elevbedriften Gradimo EB har laget gapahuk ved Svingstilla i Burfjord elv

Elevbedriften Gradimo EB har hatt sin bedrift som valgfag hver andre uke gjennom skoleåret. Valgfaget heter i utgangspunktet "Produksjon av varer og tjenester", og det var i dette valgfaget at elevene startet opp bedrifta "Gradimo EB". I vinter har ett av prosjektene vært å lage en gapahuk ved elva i Burfjord, nærmere bestemt ved Svingstilla. Dette stedet er en yndet fiskeplass og utfartssted for mange, et sted hvor man kan nyte elvas ro og fred og kose seg med en kaffetår. I vinter var det mye snø og mye av tiden gikk med til måking, men været stoppet ikke elevene i arbeidet. Gapahuken er bygd av tømmer som bedriften fikk fra Kvænangen Eiendom sin tomterydding i nærheten. De som er medarbeidere i Gradimo EB er Kurt Olav Olsen, Fredrik Danielsen, Egil Holmen, Peder Olsen Gunnes, Eirik Nilsen Pedersen, Sverre Johan Berg og Meek Sakkarin Kudphukhiaw. Flott tiltak for fellesskapet av denne unge elevbedriften. Inni artikkelen kan dere se bilder av arbeidsfolket i bedriften.

Småjobbsentralen-2016-EB-logo-forside

Småjobbsentralen EB - Elevbedrift på Kvænangen barne- og ungdomsskole

Småjobbsentralen er en elevbedrift drevet av fem jenter mellom 13 og 15 år. De som er med på dette er Mina Henriksen, Amanda Jørgensen, Iben Wassnes, Aina Helena Olsen og Nathalie Mari Isaksen. De startet med dette fordi de ville lære mer om hva som skal til for å drive en bedrift, og dette er  et valgfagtilbud ved Kvænangen barne- og ungdomsskole. De vil nå tilby sin arbeidskraft og inni artikkelen kan dere lese mer om hva elevbedriften Småjobbsentralen EB har å tilby.

Flåtebygging-forside

Elevbedriften Gradimo ved Kvænangen barne- og ungdomsskole

Elevbedriften Gradimo er en liten elevbedrift som lager flytebrygger, grillhytter, benker etc. Bedriften Gradimo EB er nå regisrert hos Ungt entreprenørskap. Om ikke lenge vil de ha en konto som midlene de fikk fra Jøkelfjordfondet og Formannskapet kan settes inn på. Et av prosjektene er Badebrygge på Svanevannet og inni artikkelen kan dere se noen bilder som viser dette arbeidet. I tillegg til flåten har de satt opp en benk. Det som gjenstår av arbeid er å få murt en grill og få festet flåten til land. Neste prosjekt er å få laget en gapahuk ved Svingstilla i Burfjordelva. De har fått tillatelse fra grunneier, og tømmer til dette har de fått fra Kvænangen Eiendom AS.