Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline
16. mars kl. 13:00

Samleside om Koronaviruset

Les mer clear

 

Du vil finne igjen hele kommunens tjenestetilbud under de ulike temaene i menyen. Alle tjenestene kommunen utfører er beskrevet i såkalte tjenestebeskrivelser. Disse beskrivelsene listes ut øverst. Nyheter, kunngjøringer og andre artikler vises fortløpende under. Du vil også finne en del tjenester beskrevet som ytes av fylkeskommunen og staten.

Hus-forfallent-bilde-forside-husbanken_250x377

Kvænangen kommune har mottatt tilskuddsmidler til etablering i bolig samt tilpasning av bolig

Boligtilskudd til etablering er strengt behovsprøvd i forhold til økonomisk situasjon.  Bare de aller mest vanskeligstilte kan regne med å få boligtilskudd. Tilskudd kan ytes til kjøp av brukt bolig eller som toppfinansiering til oppføring av ny bolig i kommunen. Tilskuddet kan også brukes i forbindelse med refinansiering av boliglån. Tilpasning av bolig: gjelder eid bolig samt leid bolig. Målgrupper er: enkeltpersoner med nedsatt funksjonsevne, eldre som ønsker å tilpasse boligen slik at de fortsatt kan bo hjemme ved fremtidig nedsatt funksjonsevne, samt familier med funksjonshemmede barn og foreliggende behov. Tilskuddet er strengt behovsprøvd. Tilpasningen må være hensiktsmessig. Kommunen kan veilede i forhold til andre økonomiske virkemidler samt regelverk og med utfylling av søknad.  For å søke om boligtilskudd til etablering eller tilpasning av bolig brukes skjema HB 8 .S.1. Søknadsskjemaer finnes på nettstedet husbanken.no samt på kommunehuset. Søknad om tilskudd til etablering og tilpasning av bolig søkes fortløpende (tildeling skjer så lenge midlene rekker). Søknad om tilskudd sendes Kvænangen kommune, Økonomiavdelingen, 9161 Burfjord. 

bolig-i-handa

Kartlegging av ledige boliger i Kvænangen for utleie til flyktninger

Pressemelding

Kommunen ber boligeiere som ønsker å leie ut boliger til flyktninger og/eller andre boligsøkere i kommunen, om å kontakte kommunen snarest. Kommunen vil registrere alle ledige boliger eller utleieenheter, og ber om at interesserte utleiere å fylle ut dette registreringsskjemaet  som ligger her på kommunens hjemmesider. Kontaktperson for registreringen er Anne Berit Holst på e-mail anne.holst@kvanangen.kommune.no. Vi håper på snarlig tilbakemelding, og helst innen 15.02.2016.

Logo-kartverket

Litt nytt og nyttig fra Kartverket

Kartverket har sendt ut et nyhetsbrev for februar 2015 med informasjon og linker til hvordan og hvor man for eksempel bestiller en grunnbokutskrift, tinglyser en eiendom, melder fra om ny adresse til bruk for Posten og Brønnøysundregistrene og også hvor du kan få tak i historiske kart. Se inni artikkelen for hver enkelt lenke.