-Vi bekymrer oss ikke og er svært glad for at det som er tredje og kanskje en avgjørende etappe på rittet er lagt til vår kommune, sier ordfører Jan Helge Jensen og administrasjonssjef Frank Pedersen i Kvænangen. De venter innrykk fra fjern og nær når folk kommer for å se syklistene slite opp nordsiden av fjellet, mot målstreken. Den ligger rett nedenfor høyfjellshotellet Gildetun, på det høyeste punktet på fjellovergangen og med utsikt over nesten hele Kvænangsfjorden.

Sykkelrittet starter i Alta klokka 12:00 på lørdag og avsluttes på Kvænangsfjellet, der de første deltakerne er ventet i mål etter knapt fire timer. Da kommer det til å være kraftige begrensninger for trafikken langs E6.  Hele strekningen og alle veier i tilknytning til etappen vil være stengt fra med en time før syklistene passerer og til alle ryttere og følgebiler har passert. Utrykninger og nødhjelp vil slippe fram.

Adkomst og parkering

Blir været bra, kan det blitt litt av en folkefest langs hele traseen gjennom Kvænangen, ikke minst på Kvænangsfjellet. Her er det ubegrenset med plass for folk, men det kan bli trangt for bilene.

- Hvorfor ikke være ute i god tid og sykle til fjells, siden dette er et sykkelritt? For de som kjøre opp, blir det muligheter for å parkere så lenge det fins plass. Det gjelder å være ute i god tid, sier administrasjonssjef Frank Pedersen.

Alle parkeringsplassene ved og rundt Gildetun, det vil si i umiddelbar nærhet til målområdet, er opptatt av arrangøren.

Fra sørsiden slippes trafikk til små parkeringsplasser  og avkjøringer ca 1-2 km fra Gildetun.  Adkomsten hit sperres lengre nede når veiskulder og andre plasser er fulle.

På nordsiden av Kvænangsfjellet blir det ikke mulighet til å parkere langs veiskulderen.  Her får biler bare stå på de parkeringsplassene og avkjøringene som fins.

Buss

De nærmeste romslige parkeringsplassene er på Sørstraumen. Frank Pedersen opplyser at det jobbes for å sette opp buss som kan frakte folk herfra til Kvænangsfjellet.

Underholdning

Flere steder langs etappen gjennom Kvænangen er det lagt opp til liv og aktiviteter, og det settes opp storskjermer slik publikum kan følge rittet fra det starter i Alta. Men det er ventet mest folk i målområdet. Selv om kafeen på Gildetun er åpen og har ekstra bemanning, blir det satt opp et telt der lokale produsenter selger mat og drikke. Nordnorsk skilinje ved Nord-Troms videregående skole legger årets første treningssamling hit, og arrangerer rulleskiløp opp fjellet.

Kontaktpersoner:       Adminstrasjonssjef Frank Pedersen, Kvænangen kommune 404 05 601

Leder Nordnorsk skilinje Nils Tore Andreassen 976 90 619

Leder sykkelgruppa Burfjord Idrettslag Terje Leirbakkenen 997 29 800