kommunevapen.png
 2 solnedgang
 1 fjell snoe
 3 barn i baat
Korsangere

Kulturskolekoret Simalango trenger din stemme

Vi vil gjerne ha din stemme med i koret Simalango. I disse valgtider kan det være fint å bruke sin stemme på flere måter, - og den fineste måten er å bruke den ilag med oss andre i koret Simalango, - voksenkoret i Kulturskolen.

(2017-09-01) [Les mer]
kulturskolekonsert

Søk om plass i Kulturskolen for skoleåret 2017/2018

Du kan søke elektronisk HER - gå til "M" og trykk deg videre til Musikk- og kulturskole. Du kan også søke via papirskjema HER som du skriver ut, fyller opplysninger på og leverer inn til Servicekontoret. Har du spørsmål så kan du kontakte rektor Rita Boberg Pedersen på e-post: rita.b.pedersen@kvanangen.kommune .no  eller på telefon: 40405628. Kulturskolen i Kvænangen har et bredt og allsidig tilbud som bør treffe de aller fleste. Alle må søke på nytt om skoleplass hvert skoleår. Vi ønsker alle nåværende elever velkommen tilbake til høsten, og alle nye elever ser vi fram til å bli kjent med.

(2017-06-14) [Les mer]
minstemme-logo

Denne nettressursen bør alle bli litt kjent med

Denne nettressursen www.minstemme.no er faktisk veldig bra. Her er mye som kan brukes i skolesammenheng, og i arbeid mot barn og unge generelt. Det finnes mye under denne linken, - ta for eksempel en titt og bruk den: http://www.minstemme.no/faglige-ressurser/tule_sisala - lenke til en film med innblikk i historikk om kvener/norskfinner.Men her kan du få vite mer om mange ulike tema som passer for alle fra 1. klasse til VG3. Eksempler på tema er Grunnloven, Demokrati, Samefolket, nasjonale minoriteter, Makt, Menneskerettigheter, 17. mai, Medvirkning, Frihet, Rettferdighet, Likestilling, Valg, - og det er også noen konkurranser. Det er også tilpasset alle fag. Et nettsted dere vil få mye glede av.

(2016-10-11) [Les mer]
Blå

Nettstedet nullmobbing.no - stedet for informasjon, råd og rettigheter

På det nye nettstedet www.nullmobbing.no finner barn, unge og foreldre informasjon og råd om mobbing og deres rettigheter.

(2016-06-14) [Les mer]
1-oppdager-eier-forside

Kulturskolekveld våren 2016

Kulturskolens elever har hatt kulturskolekveld for publikum på Flerbrukshuset, der de viste fram noe av det som de har holdt på med i vårsemesteret. De som deltok var barneteater 1.-3.klasse, mellomgruppa teater 4.-7.klasse, barnekoret, KULMAT, billedverksted, gitar nybegynner, trompet nybegynenre og viderekommet, og også voksenkoret Simalango. Inni artikkelen kan du se bilder fra forestillingen.

(2016-06-06) [Les mer]
Yeah vi er klare_200x150

Korpselever er klare til 17.mai

I går var det litt uteøving til korpsspilling på 17.mai. Trompet/kornettelevene Monica, Vilje, Viktoria, Maiken og Sigrid er nå klare for å spille i to tog på 17. mai (se bildene i artikkelen). Vi manglet Caroline, Mie og Sunniva i går, men de er nok klare til den store nasjonaldagen. I korpset spiller det åtte kulturskoleelever på trompet/kornett. Noen har spilt en god del, mens andre er helt ferske og har sin første gang som de skal ut og spille og marsjere i 17. mai togene i Kvænangen. Om noen lurte så er det faktisk ganske så vanskelig å marsjere, spille og se på noter samtidig som man må passe på å ikke gå for fort eller for sakte, gå i takt, ikke bli distrahert av andre ting som skjer, osv. Bare det å lære seg å spille på slike instrumenter tar lang tid. Noter skal læres og man bør også holde riktig takt og det bør forhåpentligvis komme riktige toner ut. Man skal h god kondis og friske lunger for å spille blåseinstrumenter i korps, for det er en del luft som skal blåses gjennom instrumentene for å få til alle marsjene og nasjonalsangene.  Så det er en ting å si: Disse folkene her gjør en kjempejobb! Når det gjelder spilling i togene på 17. mai, så vil disse trompet/kornettelevene få hjelp av voksne  korpsspillere til å lage den rette nasjonaldagsstemningen. Hurra for 17. mai!

(2016-05-12) [Les mer]
Alle forside_250x188

Mellomgruppa teater har hatt kostymeprøve

Mellomgruppa teater i Kulturskolen i Kvænangen hadde i går kostymeprøve på det nye stykket som heter "Den lille stakkaren". Det er et stykke som er bygget på en fortelling fra Tusen og en natt, men vi har modernisert og tilpasset fortellingen til noe vi kan kjenne oss igjen i. Stykket skal de vise fram 26.mai som en del av Kulturskolen sin konsert/forestilling på Flerbrukshuset. Inne i artikkelen kan du se bilder fra kostymeprøven av den herlige gruppa. 

(2016-05-11) [Les mer]
Bukken-gjør-seg-klar-til-å-gjøre-store-ting_300x220

Kulturskolen i Kvænangen

Mellomgruppa teater i glitrende samspill

Mellomgruppa teater viste forestillingen "Gutten som gikk til Nordavinden og krevde igjen melet" på tirsdag 16.februar på Flerbrukshuset. En munter historie med mange egne vrier og vendinger ble fremvist med humør og glimt i øyet av trygge, uredde og gode, unge skuespillere. Etterpå var det duket til premierefest med kaker, brus, snacks, frukt, kaffe og trivelig stemning ilag med venner og familie. De unge skuespillerne er Tuva Torvund, Sigrid Engebretsen, Lea Kaino-Hestnes, Lars-Johan Pedersen, Viktoria Blomstereng, Hedda Mathiassen, Ida-Madelen Kaino, Sunniva Torvund og Ihne Sofie Olsen.

(2016-02-17) [Les mer]
Profilbildet

Nora Sofie Pedersen mottok Drømmestipendet samtidig med at det var utstillingsåpning av hennes fotografier

Nora Sofie Pedersen mottok Drømmestipendet i går fredag 5.6 samtidig med at det var utstillingsåpning av hennes fotografier i inngangspartiet på kommunehuset. Les mer i linken fra Framtid i Nord  her.

(2015-06-06) [Les mer]
Profilbildet

Åpning av fotoutstilling, samt utdeling av Drømmestipendet til Nora Sofie Pedersen.

Fredag 5.6.-15 kl. 19.oo vil det bli åpning av fotoutstilling og utdeling av Drømmestipendet til Nora Sofie Pedersen. Dette skjer på kommunehuset i inngangspartiet. Les mer inni artikkelen.

(2015-06-04) [Les mer]