barn-og-lego

Endring i foreldrebetaling i barnehager

Fra 1.1.2017 er den vanlige foreldrebetalinga satt til kr. 2730,- pr/mnd. Ingen hjem til barn i barnehage skal betale mer i foreldrebetaling enn 6 prosent av den samla inntekta fra lønn og renteinntekter mv. i husholdningen. Inntekta kommer til vanlig fram i selvangivelsen som er klar i disse dager. I tillegg kan husholdninger med lav inntekt for fradrag for 4-5 åringer. Fra 1. august 2016 vil dette også gjelde 3-åringer. Her er link til søknadsskjema: Redusert foreldrebetaling/gratis kjernetid i barnehage søknad (KF-574)

Bufdir_fb_1200x628d_Torunn_StenOve_Melsomvik

Fosterhjemskampanjen: Har du rom for en til?

Barne-, ungdoms- og familieetaten Region nord:

Over 11.000 barn og unge i Norge bor i fosterhjem og antallet øker fra år til år. I den nasjonale rekrutteringskampanjen for fosterhjem som starter denne uken, leter vi etter folk med rom for en til i livet sitt. På fosterhjem.no finner du mye bakgrunnsinformasjon om å være fosterforeldre, informasjon om kurs og møter og ikke minst en oversikt over barn som trenger fosterhjem.